You are here:--Info Hepatita
Info Hepatita 2016-11-03T06:35:55+00:00

Hepatitele virale

Ce sunt hepatitele virale?  Hepatitele sunt boli inflamatorii ale ficatului, de diferite cauze: virusuri, alcool, anumite substante toxice sau medicamente, boli autoimune, deficite genetice, obstructii biliare, ischemie hepatica. Cele mai frecvente… (Citeste articolul)

Ce se intampla in ficat?

Cel mai mare organ intern, ficatul are o mare capacitate de autoregenerare, producand noi celule sanatoase in locul celor distruse. In ciroza, tesutul hepatic distrus datorita diferitilor factori (alcool, virusuri, etc) este inlocuit cu tesut fibros cicatriceal sub forma de noduli de regenerare. (Citeste articolul) 

Hepatita A

Hepatita A (“hepatita infectioasa” sau “boala mainilor murdare”) Calea principala de transmitere este cea digestiva, prin alimente si apa contaminate cu fecale de la o persoana infectata, si rareori prin contact cu sange infectat. Conditiile sanitare precare, nerespectarea regulilor de igie… (Citeste articolul)

Ce este hepatita B?

Hepatita virala B este o boala infectioasa a ficatului cauzata de virusul cu acelasi nume (VHB), care poate evolua catre complicatii gfrave- ciroza sau cancerul hepatic. VHB, virusul care cauzeaza hepatita B, se poate transmite prin fluidele corporale (sperma, secretii vaginale, saliva), prin sange… (Citeste articolul) 

Vaccinarea impotriva hepatitei B

In cazul in care exista riscul de a veni in contact cu virusul hepatitei B, vaccinarea previne aparitia hepatitei acute, care poate evolua catre cronicizare cu complicatii deseori mortale. Vaccinarea este obligatorie pentru nou-nascuti, fiind cuprinsa in Programul national de imunizare, iar pentr… (Citeste articolul) 

Ce este hepatita C?

Hepatita reprezinta o boala inflamatorie a ficatului, manifestata prin leziuni care afecteaza functionarea acestui organ. Hepatita C este o boala virala infectioasa produsa de virusul hepatitei C (VHC). Hepatita C se transmite in principal prin sangele unei persoane infectate, prin fluide corporale… (Citeste articolul)