You are here:--NORMALITATE in viata pacientului oncologic

NORMALITATE in viata pacientului oncologic

In anul 2014 ABCH Giurgiu a implementat pentru prima data la nivelul Judetului Giurgiu un proiect pilot denumit  « Grupul de Suport ABCH Giurgiu pentru Pacientii cu Cancer »  iar in 2015 am continuat proiectul datorita faptului ca a avut un real succes, iar scopul a fos atins. Dorim ca si in anul 2016 sa continuam alaturi de Primaria Municipiului Giurgiu derularea unui nou proiect  denumit « NORMALITATE în viața pacientului oncologic »

ABCH Giurgiu, in ultimii 3 ani, s-a implicat in realizarea si implementarea de proiecte, manifestari publice de constientizare si informare a cetatenilor giurgiuveni cu privire la cele doua maladii : cancerul si hepatita.  Echipa asociatiei formata din tineri voluntari, medici, asistenti medicali, psihologi, s-a axat pe informarea tuturor categoriilor de persoane, atat pacienti, apartinatori ai acestora, cat si persoanelor interesate. Informarea, testarea gratuita dar si consilierea psihologica a cetatenilor s-a desfasurat in toti acesti ani din dorinta asociatiei de a realiza impreuna cu autoritatile locale un țel comun si anume acela de respect pentru sanatate tuturor cetațenilor giurgiuveni.

In cadrul grupului, ABCH propune urmatorul set de activitati/discutii: scheme de tratament, nutritie, consiliere individuala si colectiva pentru pacient si apartinator.

1. Participarea specialistilor: medic nutritionist, psiholog, asistent farmacie, asistent medical, reprezentant comisie handicap, reprezentant C.A.S.
2.  Activitati creative: atelier de arta (pictura, obiecte handmade)
3.  Activitati fizice: energizer.
4.  Concursuri, recompense.
5.  Realizarea si distribuirea unei brosuri cu testimoniale de la pacientii cu cancer din Giurgiu.
6.  Evaluare: formulare de evaluare ale grupului.
7. Schimb de experienta cu pacientii voluntari supravietuitori din Brasov si Craiova, prin intermediul Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania

2016-11-03T06:35:56+00:00