You are here:--1 octombrie – Informeaza-te! Depisteaza din timp! Combate cancerul la san!

1 octombrie – Informeaza-te! Depisteaza din timp! Combate cancerul la san!

preview_1_octombrie_2014

Comunicat de presa

Giurgiu, 1 Octombrie, Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu

Ziua de 1 octombrie a afiecarui an, simbolizeaza in intreaga lume LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI LA SAN – Este o ocazie speciala, in care acest subiect de interesa major, este mediatizat – cu actiuni prin care se doreste cresterea gradului de constientizare a pericolului pe care il reprezinta cancerul la san, pentru femei. Aceasta zi este marcata si la Giurgiu cu deosebit interes de catre ASOCIATIA BOLNAVILOR DE CANCER SI HEPATITA GIURGIU (ABCH) prin organizarea unor sesiuni de INFORMARE si SENSIBILIZARE a elevelor din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Barbu“, Colegiul Național “Ion Maiorescu“, Liceul Tehnologic “Miron Nicolescu”, Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Balanescu” Giurgiu, Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan.

. Aceste sesiuni vor fi sustinute de Voluntarii ABCH, alaturi de asistenti medicali, cadre didactice si pacienti. Tinerele eleve vor primi materiale informative, materiale care contin tehnici de autoexaminare a sanilor, date cu privire la cancerul la san.

1 din 8 femei din România riscă să dezvolte cancer la sân și anual, 5.600 de românce sunt diagnosticate cu această maladie. Dintre ele, 90% ajung la medic în stadii avansate ale bolii, atunci când șansele de supraviețuire sunt reduse. Dar cancerul la sân poate fi tratat și chiar vindecat: descoperit în fazele primare, rata de supraviețuire este de 94%. Din cauză că semnele acestei maladii sunt vizibile abia în ultimele stadii ale bolii, controlul periodic este singura metodă prin care femeile pot afla că sunt bine.

Femeile cu vârsta mai  mică de 50 de ani care suferă de cancer la sân au un risc de două ori mai  mare de a dezvolta un al doilea tip de cancer decât restul populaţiei1. Iar la femeile de peste 50 de ani, apariţia unui al doilea tip de neoplasm (cancer ovarian ori melanom) s-a dovedit a fi cu 29% mai probabilă. Acestea sunt rezultatele unui studiu efectuat de o echipă de cercetători de la Granada Cancer Register, Spania, ale cărui rezultate au fost prezentate în luna octombrie a acestui an în jurnalul Societăţii de Oncologie Ginecologică din SUA.

Neoplasmul mamar este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel global,potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În fiecare an, aproximativ 1,4 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate în lume, cu mai mult de 400.000 decât întreaga populaţie feminină declarată a Bucureştiului! Iar peste 450.000 de femei mor anual din cauza acestei boli.

Campania ABCH – de informare si sensibilizare asupra  cancerului la san, este desfasurata in parteneriat cu AVON Giurgiu, DSP Giurgiu, Primaria Giurgiu, DJST Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu.

Biroul de presa ABCH

0731.237.533

Galerie Foto

Liceul Miron Nicolescu
As . med Chelu Amelia

Liceul Tehnologic Ion Barbu
– as. med. Speriatu Mihaela
multumim d-nei profesor Mihaela Carjaliu

 

ECHIPA ABCH GIURGIU, impartita in echipe, a sustinut in liceele giurgiuvene campanii de informare si constientizare a acestei maladii.
Colegiul National Ion Maiorescu
Multumim Avon Giurgiu,d-nei director Delea Mirela!

By | 2016-11-03T06:35:58+00:00 September 30th, 2014|Categories: Comunicate de Presa|Comments Off on 1 octombrie – Informeaza-te! Depisteaza din timp! Combate cancerul la san!

About the Author: