You are here:--1.09.2012 – Ziua Mondiala Impotriva Cancerului la San

1.09.2012 – Ziua Mondiala Impotriva Cancerului la San

Comunicat de presa

Giurgiu, 29.09.2012

Va informam ca Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu, impreuna cu AVON, va marca LUNI, 1 OCTOMBRIE 2012, ora 14:30, “Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului la San”, Evenimentul este o componenta a campaniei “Informeaza-te! Testeaza-te! Sub sloganul “Afla ca esti bine!“. Se va realiza un Mars “Roz” care va porni din Parcul Mihai Viteazu, pana in fata Teatrului Tudor Vianu, unde se va incheia cu realizarea unei funde umane roz. Pentru aceasta manifestare s-au conceput 1000 de pliante informative care vor fi oferite tuturor femeilor cu indemnul de a merge la control.

La ora 16:00 va avea loc un concert realizat cu sprijinul AVON pentru sustinerea campaniei de lupta impotriva cancerului la san.
Evenimentul va avea loc sub patronajul Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania si se va desfasura in fiecare judet in care FABC are membri, si anume: Brasov, Bucuresti, Giurgiu, Constanta, Craiova, Timisoara, Bacau, Suceava, Bistrita.
Ca in fiecare an, de 1 octombrie, organizatiile de pacienti oncologici doresc sa traga un semnal de alarma cu privire la aceasta afectiune, sa sensibilizeze opinia publica.
Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidență în România de 7929 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3101 decese anual (Globocan 2008).
Prevenirea cancerului mamar începe cu propriile obiceiuri sănătoase–cum ar fi menținerea uni stil de viață activ, limitarea consumului de alcool și o dietă sănătoasă. Există posibilitatea ca o dietă sănătoasă, la care se adaugă exercițiul fizic periodic să contribuie cu adevărat la prevenirea cancerului mamar. Când vine vorba de prevenirea cancerului mamar, riscurile ce nu pot fi controlate, precum vârsta și predispoziția genetică, sunt extrem de importante.
Asadar, va rugam sa fiti alaturi de noi la aceasta initiativa, pentru ca mesajul nostru sa fie auzit de cat mai multe femei!
Biroul de presa ABCH Giurgiu,
Cretu Georgiana
0731237533
By | 2012-09-30T11:19:17+00:00 September 30th, 2012|Categories: Comunicate de Presa|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment