You are here:--28.03.2012, Educatie pentru sanatate. Sa prevenim hepatita A! Giurgiu

28.03.2012, Educatie pentru sanatate. Sa prevenim hepatita A! Giurgiu

Comunicat de presa

Giurgiu, 28.03.2012, Educatie pentru sanatate. Sa prevenim hepatita A!

Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu va invita in data de 29.03.2012, ora 18.00, sa participati la Evenimentul “Educatie pentru sanatate. Sa prevenim hepatita A!”, eveniment desfasurat la sala amfiteatru, in cadrul Scoalii Generale „Academician Marin Voiculescu”.

Hepatita A (“hepatita infectioasa” sau “boala mainilor murdare”), este boala care se transmite pe cale digestiva, prin alimente si apa contaminate cu fecale de la o persoana infectata, si rareori prin contact cu sange infectat. Conditiile sanitare precare, nerespectarea regulilor de igiena si apa de fantana sau de robinet contaminata in anumite sunt incriminate pentru cele mai multe cazuri de hepatita A. De multe ori, infectia trece neobservata, adica nu apar semne si simptome ale bolii. Cu toate acestea, infectia se poate transmite si la ceilalti.

Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu isi propune sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste incidenta hepatitei virale de tip A, in randul locuitorilor din municipiul Giurgiu.

La aceasta actiune vor fi prezenti elevi de clasele II-IV insoti de parinti, in special de mame, unde se vor proiecta filme informative cu privire la igiena personala.

Vor fi prezentari sustinute de un medic si un psiholog, vor fi distribuite materiale informative. La nivel local, actiunea ABCH Giurgiu este sustinuta de Directia de Sanatate Publica Giurgiu, Inspectoratul Scolar Giurgiu si Consiliul Judetean Giurgiu.

Evenimentul face parte din campania nationala de informare si testare “Ziua Mamei cu Hepatita”, campanie desfasurata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania.

Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu este o asociatie nou infiintata, axata pe promovarea atitudinii de sprijin, toleranță și compasiune față de pacienții cu cancer și afecțiuni hepatice, apărarea drepturilor și intereselor acestora.

Asociatia a luat fiinta ca urmare a necesitatii de a asigura consiliere pentru pacienti, de a pune la dispozitia pacientilor informatii despre boala si despre tratamente, de a fi o interfata intre pacient si organele decidente.

Va asteptam,

Presedinte – Cretu Georgiana

By | 2016-11-03T06:35:58+00:00 April 23rd, 2012|Categories: Comunicate de Presa|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment